Burt`s bees från svensk webshop! :-)

Wihooo! Nu finns burt`s bees produkter att beställa från en svensk webshop! Jag älskar deras grapefruit balsam, passar perfekt till balsam metoden. Det verkar inte som om dom har hela deras sortiment, men det är ju en bra början.

Här är ett stycke jag kopierat från http://www.iloveburt.se/

Burt's Bees historia

Den ovanliga Historien om Burt's Bees
 

Jag antar att man kan säga att det hela började på grund av att det inte fanns
speciellt många jobb där jag bodde i slutet på 80-talet. Vi hittade, odlade, eller

handlade för det mesta det vi behövde av varandra. Man kom långt på $3000 per
år i kontanter, men det var tuffare om man hade barn, precis som jag. Jag hade
precis blivit uppsagd från mitt senaste jobb som servitris när jag träffade Burt,
och vi överlevde på att köpa lågt och sälja högt på loppmarknader, vilket gav
ca $ 150 i veckan (i bra väder).


Burt hade viss framgång med att sälja några liter honung varje vecka, från bakluckan av
hans pick-up, från en parkeringsplats i Dexter. Han hade haft bikupor där i ett dussintal år, 
och hade en fin liten stuga uppe på kullen i närheten av Garland, med en flock höns och en ponnyhäst.


Med de pengar Burt fick från att sälja honung betalade han sina skatter, bensin
och lite andra små utgifter. Han hade i alla år sparat bivaxet från sin honungstillverkning
och räknade helt enkelt med att han någon gång skulle få användning för den.
Den gången hade kommit. Han föreslog att jag skulle göra några ljus, vilket jag gjorde,
och vi tog dem till de lokala Junior High School i Dover-Foxcroft, där vi sålde dem på den årliga
jul & hantverksmässan för tre dollar paret. I slutet av dagen, hade vi fått in $ 200, och vi visste att vi var på rätt väg. 


Tja.., som jag nämnde bodde Burt i en liten stuga, och jag och mina barn tältade strax intill så det
var ganska uppenbart att vi behövde hitta större lokaler för vår snabbt växande honung- och ljusverksamhet. En vän kom till undsättning när han gick med på att hyra ut sitt gamla skolhus för $ 150 per år, vilket var kostnaden för brandförsäkringen. Det hade varit vakant i ungefär femton år, med undantag för möss och ekorrar, och även om det inte hade någon värme, el, rinnande vatten,
eller fönster, var priset rätt, och det blev vårt huvudkontor. Vi täppte igen alla
trasiga fönster med papp, installerade ett gasolkök och några fotogenlampor 
och var redo för allt!


Hur vi kom igång att göra läppbalsam och hamnade i North Carolina är en annan
historia, och en lång sådan, så jag ska spara den till någon annan gång.
Jag hoppas att du gillar hemsidan och alla produkter. 

Berättelse av: Roxanne QuimbyBesök burt`s bees här!


Galningen

Att klä på lilla galningen är inte lika roligt som det ser ut på bilden. Det är bara ett ljust ögonblick ha ha :) ska bli skönt när värmen kommer så man slipper alla tunga kläder!

Lycka


Jag ska berätta för er vad lycka är.

Det är att titta ut på sin alldeles egna trädgård, och föreställa sig sin lilla dotter tulta omkring där den vackraste sommardagen, medans man själv påtar i rabatten. Planterar alldeles självvalda blommor och väntar på att pappa ska komma hem från jobbet, så att man kan starta grillen och lägga på en stor köttbit.

Sedan äter man tillsammans på en filt på gräsmattan och man får kladda hur mycket man vill, för när man är färdig kan man ta ett dopp i den lilla polen så man blir ren igen. Efter det busar man hela kvällen tills alla stupar i säng...

Morgonen efter går man upp tidigt, tar en kopp te och njuter av lugnet, soluppgången och de färgsprakande krokusarna i rabatten. DET, mina vänner, är lycka för mig.


Kram

 
Våra krokusar :-)


Så här ligger det till

Bloggen har varit låst några dagar, på grund av att jag vill klargöra detta:


¤ Kommentarer där man inte skriver sitt namn kommer inte publiceras. Förövrigt så bestämmer jag vilka kommentarer jag vill publicera, kommentarer som ältar samma sak om och om igen publiceras ej, inte heller säkert att jag ens läser dom då de ibland filtreras bort.

¤ Detta är min blogg, och kan man inte respektera MINA åsikter så behöver man inte skriva, tro det eller ej men jag har rätt att tycka precis vad jag vill, och skriva ner det i ord så länge det är inom lagens ramar.

¤ Jag vill inte ha hela uppsatser av kommentarer om varför man inte tycker som jag. Skriv vem du är och vad du tycker, om du håller med eller ej, det räcker. Du kan skriva "Jag tycker inte som du" eller "Där håller jag inte med" men inte "Du har fel" eller liknande, åsikter kan inte vara fel.

¤ Skilj på åsikter och fakta. Få personer sitter inne med alla fakta och just därför finns det egna åsikter

¤ Alla som vill får läsa min blogg, men om man läser bara för att hitta saker att störa sig på tycker jag att man borde sluta. Det är inte hälsosamt att sitta och hitta fel hos andra, det finns annat man kan lägga sin energi på.

Detta riktar sig inte till någon specifik person utan alla som läser min blogg. Tar man åt sig av det jag skrivit så kanske man ska fundera över det. Detta inlägget går inte att kommentera för det är inga diskuterbara regler. Läs dom och förstå dom.

Är bloggen lösenordsskyddad igen i framtiden så ger jag ut lösenordet till de jag vill ska ha det. Det kommer vara samma lösenord som denna gången.Criminal minds :-(

Criminal minds har börjat igen. Den nya säsongen är dock inte lika bra som tidigare verkar det som. Fast jag får väl se lite fler avsnitt än ett innan jag bestämmer mig för att det är så.

Imorgon ska vi till småfolket som vanligt, ska bli kul :-) Hoppas på lika soligt som idag! Då kan jag påta i trädgården när Moa sover middag sedan, har redan gjort en del idag. Fick order av sambon att handla kattsand också, så en tur till affären blir det väl också. 

Funderar på om jag ska ta en kopp te innan sängen kallar...Tufft beslut ;-)

Godnatt

Just nu...

 

...väntar vi på pappa på stationen...

Födelsedagsbukett!

 

Fick denna fina bukett av min älskling förra veckan när jag fyllde år. Där var ranunklar i den, min favoritblomma!

Jobbar

 

"Stör mig inte när jag jobbar mamma!"

Vårkänslor

 

Moa och jag har vårkänslor och valde en söt klänning både igår och idag, som jag haft när jag var liten. Jag älskar den!

Moa på kyrkis!

 

Ja öppna förskolan kallas tydligen det, kyrkis. Här sitter Moa och leker på sitt vis bredvid den liten pojke som nog är i samma ålder. Hon gillar att vara där och jag med :)

Fy skäms!

Mammakvällen var trevlig och maten god, men personalen, som jobbar på öppna förskolan, berättade något som gjorde mig lite ledsen. Och när jag skriver detta ska man ha i åtanke att hon är en väldigt snäll och mjuk person, hon som berättade det.

I alla fall så när hon beställde pajen så ignorerade först personalen i delikatessen henne, för att sedan vara allmänt otrevliga och snäsiga. Så onödigt! Jag menar, om man nu har ett serviceyrke så får man ju sköta det också. Om det nu är så att man kanske tex är lågutbildad och inte kan få något annat jobb så får man väl bita ihop och vara trevlig ändå? Men nej, folk ska alltid sätta sig på de svaga. Man borde ju tycka att kundernas gillande borde ligga i personalens intresse. Fast det går ju tydligen dåligt för butiken det gäller sedan de bytte läge, så dom kanske inte bryr sig längre. Blir i alla fall definitivt inte mat därifrån nästa mammakväll.

Var finns det vanliga folkvettet? Suck.


EDIT!
Inlägget är redigerat eftersom butikspersonal tog illa vid sig av att jag skrivit namnet på butiken.


JAAAAAA!

Vår, vår, VÅR!

Jag har gått utan jacka helt hela promenaden! SÅ varmt är det här! Och ändå är det inte vindstilla. Nu sitter jag och väntar på sambo så att jag kan påbörja förberedelsen inför mammakvällen. Gud så glad jag är idag, det måste vara vädret :-) Allt känns super!


Happy day! Nu ska jag pussa på min lilla morrhoppa!


Puss och kram!

Just det ja.

Undervattensbilden tog Tina på aquasund :-) En mycket snäll och trevlig babysimledare.


Nu: Promenad! Vår beställnig fungerade visst!

Imorgon: Sol!

Sol har vi beställt imorgon, jag och Moa, så vi kan gå en riktig långpromenad. Hoppas nu den tittar fram också. Det ska gärna vara vindstilla med. Det blåser ju nästan alltid här och även fast det är soligt så är det ändå kallt. Idag har vi varit på öppna förskolan, det är vår nya rutin. Mysig rutin. Idag gick Moa tre steg mot mig när jag höll henne i händerna, hon kröp också en pyttebit på sitt egna sätt. Kan inte förklara men mer sittande på gumpen och hasande iställer för vanlig krypstil. Hon är ju bekväm vår tös så hon har ju tagit tid på sig, men nu börjar det komma igång.

Imorgonkväll ska jag på mammakväll på öppna förskolan, det ska bli skoj! Vi ska äta paj fick jag veta idag, och spela tärningsspelet. Rolig avslappning, utan barnen. Man behöver ju vara utan barnen ibland även om man älskar dom allra mest. Så imorgonkväll blir det pappa/Moa-mys också :-) Ni skulle se henne när Tobbe kommer hem från jobbet, hon blir alldeles spattig och helt överlycklig. Det är så mysigt att bara titta på henne då. Hon har verkligen saknat honom. Det är precis så det ska vara, pappan ska vara lika delaktig och viktig som mamman, och där är jag lyckligt lottad med en sambo som verkligen vill dela allt. Trots dagsläget är det inte alls alltid så. I alla fall inte om man lyssnar på majoriteten av mammorna i mammagruppen på bvc.

Nej, nog snackat nu...Eller skrivet. Nu ska jag lägga mig.

Godnatt

Vår fisk!


Varför har du andingslarm?

Den frågan ställer många till mig. Vi fick det av min mamma, och jag är så glad över det. JAg brukar ställa motfrågan; Varför har du brandvarnare? Det är nästan samma sak. Om det börjar brinna så vill man ha en chans att kunna rädda sig och familjen. Det är liksom inte "Händer det så händer det". Samma sak med ett andningslarm. Om bebisen slutar andas vill man väl ha en chans att kunna påbörja HLR och rädda honom/henne? Jag vill det i alla fall. Visst, det händer inte så ofta men det händer faktiskt, och när det händer är det en tragedi, en STOR sådan, och kan man undvika en sådan tragedi så gör man det. Jag tycker inte att någon annan människa har rätt att ifrågasätta det valet, eller tycka att man är extremt nojjig för att man har ett.

Så här tänkte jag när vi stod inför valet att skaffa eller inte: Antingen blir jag mer nojjig och vågar inte låta henne sova någonstans utan andningslarm, eller så blir jag lugn. Och jag blev lugn. Det är superskönt att ha det. Lätt det bästa vi har till Moa. Lätt. Om jag visste det jag vet nu hade jag köpt ett innan hon föddes iställer för att få det när hon var fyra-fem månader.

Och nej, det har ALDRIG falsklarmat. De nya larmen gör inte det. I vissa fall slutar barnen andas men blir påminda av att börja igen när larmet tjuter, så det är inte ens säkert att man måste göra HLR.

Så ifrågasätt det inte, det är ett val som är upp till var och en. Jag ifrågasätter inte att andra inte har ett.

Någon att oroa sig över

Det är vad barn innebär. Men inte bara det, det innebär också någon att glädjas åt, någon att älska, någon att vara viktigast för och mycket mer. Under graviditeten var jag rätt orolig över förändringen som skulle ske. Hur skulle det bli? Skulle jag bli en helt annan person? Skulle det bli skitsvårt och skulle jag orka...Ja frågorna var många. Men inte hade jag behövt oroa mig. Man växer så väl in i rollen och det BLIR bra. I början kan det kännas väldigt overkligt men efter ett tag så är allt precis som vanligt, fast ändå inte. Synd bara att man inte vet innan hur det blir, då kunde man varit mer lugn.

Man är för alltid knuten till både barnet och den andra föräldern, vare sig man vill eller inte, och man måste försöka komma överens för barnets skull. Skulle det ta slut mellan mig och sambon så hade jag gjort allt för att det skulle gå bra ändå, det måste man. Och man kan aldrig bestämma något som gäller barnet själv. Det är så det är, det är inte mitt barn, det är vårt.

Ja, mycket rörde sig i huvudet under graviditeten, rätt skönt att det är överstökat även om det var en härlig tid :-)

I slutändan är det värt allt för man får världens finaste lilla barn.


Godnatt

Jippie! BAJS!

JAAAAA! Moa bajsar! Hon har inte bajsat själv på evigheter! Vi har fått peta och microlaxa om vartannat! Har varit hos olika läkare som säger olika saker och skriver ut olika saker men ingenting har fungerat. Men nu var vi hos en läkare i tisdags som helt enkelt bara sa åt oss att dubbla mängden lactulose. Och det fungerar!


Hur man kan vara så glad över en massa bajs är en gåta, men jag tror att alla föräldrar med klyddiga förstoppningsbarn förstår mig :-)Oh happy day! Praise the lord! Halleluja! Amen!Godnatt

Pest eller kolera

Ja, det är "den" tiden i månaden nu. Eller, för mig "den" tiden i halvåret för jag har ju inte mens så ofta. Var på väg att få riktigt ont och det ville jag inte för det slutar alltid med besök på akuten då. Så jag tog två citodon och två panodil som min läkare sagt åt mig att göra...jag tar samma varje gång och lyckas alltid glömma att det är som att välja mellan pest och kolera; Antingen ont i magen eller må illa som fan. Så nu ligger jag i sängen och mår illa. Jag vill ha ont i magen istället!

Våren var här...och vände!

Jäkla vår! I måndags var det ca 8 grader och vindstilla här. Jag gick i min tunna vårjacka och den var dessutom öppen! Och jag frös inte! Det var det enda vi fick se av våren, det har blåst som sören här i två dagar nu, och varit riktigt kallt i vinden. Idag blåser det inte fullt så mycket men det är fortfarande vinterjacka-väder :-( Jag vill ha vår och det NU!

Äsh, hjälper knappast att tjata fram den...Har i alla fall varit på öppna förskolan både måndag, torsdag och idag, och det är skoj. Kommer fortsätta gå dit tre dagar i veckan. Idag satt jag och snackade med två mammor som hade barn både i fyraårs åldern och i Moas ålder, eller ja, någon månad äldre. Det var trevligt.  Moa stal leksaker från de andra barnen och sedan stal dom tillbaka dom! Haha! Dom satt och begrundade varandra ett tag också :-) Dom är så söta. Nu sitter Moa och spelar med sin hemmagjorda maracas. En gammal medicinburk med riskorn i. Hon gillar den. Den och katalogen från babyproffsen är nog favoriterna just nu. Vem har sagt att leksare måste kosta?

Nu ska jag leka med Moa men först vill hon skriva en rad här:


                        cccccccctct tttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttcvvvvvvvttttttttttttttc cvvvvvvvvvvtcccccccttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt


Som ni ser så arbetar hon på sitt cv. Eller cvvvvvvvvvvv som hon kallar det, man kan ju inte kunna allt när man är 10 månader :-)Ren och skär tur!

Visst är det kul när man av ren och skär tur råkar slå på en kanal när en film precis börjat, och man inser direkt "att denna filmen passar mig!"?

Det gjorde jag ikväll. Eller sambon rättare sagt. Han satt och bläddrade på kanalerna och jag skrek stopp på kanal 7. Filmen om coco chanel, en film jag faktiskt haft hemma i många, många år, men aldrig sett, tyckt den verkade tråkig. Men oj så fel jag hade. Första delen idag, andra kommer i morgon.

Hyr den. Jag har inte sett hela men ändå så förstår jag redan vilken beundransvärd kvinna coco chanel var. Helt fantastisk egen företagare och förebild för alla unga kvinnor.

Se den. Nu ska jag lägga mig, babysim imorgon.


Kram och godnatt

Grattis min fis!

Vår lilla fina blev 10 månader i tisdags! Oj vad tiden går fort.


Ikväll åt Moa asiatisk mat :-) Ris och kyckling med grädde, cocosmjölk, soja, lime, blomkål, sockerärtor, minimajs, purjolök, savoykål, majs kryddat med ingefära, cayenne och paprikakrydda. Det slank minsann ner. Det är som jag sagt hela tiden; Ungen är en finsmakare!

Vi har också varit på babyrytmik idag och det gick jättebra. Hon var inte alls rädd för de andra barnen. Vi ska dit imorgon också, då är det småfolket, 0-6 år, idag var det rytmik 0-1 år.

Så nu måste jag i säng, det börjar klockan nio!


Godnatt!


Finaste flickan ever, bara två dagar gammal!

...och den sitter på... 


...världens finaste lilla tösabit :-)

...å andra sidan... 

...så är det världens sötaste ölmage :-)


Eller? :-)

En ölmage ser ut så här...För många kex ger ölmage...Gottgottigottgott!

 

Bär har alltid varit en av mina laster! Bär i alla dess former. Pureén på bilden gjorde jag egentligen till Moa. Det är kiwi, apelsin, mango och hallon som jag mixat ihop. Sedan frös jag in portioner i små burkar men Kom på att det var väldigt gott att ta fram dom ur frysen och låta dom tina något och sedan skrapa med sked och äta. Så nu är dom slut. Ha ha!

Retro baby!
Min söta lilla dam :-)  En dam som börjat få rejält humör ska jag be att få tala om. Det humöret är inte att leka med...Undrar var hon fått det ifrån? Jag och min sambo har ju båda jämt, fint humör. Hetsar ALDRIG upp oss och så ;-) (Skämt åsido:-)

Ikväll är det uppesittarkväll för mig, det är ju fredag och jag får sova lääääänge imorgon. Har precis städat lite. Det är så mysigt att gå och plocka undan på kvällen när ala lagt sig, röran påminner en om att man har nära och kära omkring sig, och jag tycker det är så mysigt att allt är fint när sambon kommer upp på morgonen. Nog om mina konstiga laster nu.

Imrogon ska vi på kalas, det är till farfar och Kristina vi ska. Kristina fyller år så det blir födelsedagsmiddag. Vi får se hur damen tar det, hon är ju lite blyg av sig. Fast det verkar gå bra när hon får ta det i sin takt, kolla in alla och busa med dom lite från mammas/pappas famn innan de tar henne. Man måste ju respektera att hon har en egen vilja. En bebis är en liten människa som kanske inte vill gå till alla, jag håller med, jag hade inte satt mig i knäet på vem som helst heller :-) Hon vet var hon hör hemma, det är ju bra.

Till farmor: Moa har ärvt en gen av dig, gurk-genen! Hon älskar gurka :-) Nu blev du väl glad, med så starka bevis på att hon brås på dig? :-)

Nu ska jag se på The big bang theory, en ny favoritserie, sedan blir det nog sängen.


Godnatt mina vänner.


RSS 2.0