Dagliga rundan i byn

Nu har vi precis kommit in i värmen från dagens 2 timmars promenad. Vi är alltid ute mycket om dagarna, jag och Moa. Idag var inget undantag.

5,1 minusgrader har vi men eftersom vi sluppit den annars obligatoriska söderslättska blåsten så har det varit riktigt skönt att vara ute. Solen har lyst hela dagen så nu har man laddat med lite solenergi också, viktigt nu om vintern...

Det är också fullt av gnistrande, vackra och enorma istappar överallt!
Det är helt enkelt ett alldeles underbart väder :-)

Har precis packat upp alla matvaror vi köpt...Satte oss igår och kollade igenom veckans reklamblad och skrev ner allt som hade extra förmånliga priser, sen gick jag runt från butik till butik idag och handlade.
I ena affären stötte vi på vår barnmorska från föräldrautbildningen. Kul! Vi hälsade och pratade en stund, innan vi gick vidare.

Moa sover i vagnen och jag sitter här, framför datorn...I myskläder och inneskor och funderar på om jag ska ta mig en kopp chai-te...Mitt favorit te! Älskar kanel och andra juliga kryddor.

På tal om kanel, upptäckte idag att det Moa reagerade på igår var kanelen jag hade i gröten, och inte katrinplommonpureén som vi först trodde igår...Typiskt, kanel är ju en bra smakförhöjare...Men det blir ilskna, röda fläckar där grötblandningen med kanel har suttit på kinderna och då är det ju inte värt det.
Hon äter ju gröten ändå, men jag är noga med att det ska smaka bra, behöver inte smaka menlöst bara för att det är till bebisar.
Dom har ju också smaklökar.

Brukar göra egen köttfärsås och där brukar jag ha både lök och vitlök, och andra kryddor...Och den älskar hon!

Nu ska jag kolla runt lite på internet och kanske sätta mig med en bok innan lillan vaknar.


Hejdå.

Jobbigt...trött...ont...

 Många saker är det man känner som nybliven mor...Det är jobbigt, man är trött, känner sig sliten...



...ändå så älskar jag henne så mycket att det gör ont ibland...



Mitt lilla hjärta





Snö snö snö!

Ute snöar det och jag sitter här och knappar, sambon och tösen busar i soffan...Moa skäller på pappa när han inte gör som hon vill, låter skoj :-)

Jag älskar snö! Det lyser upp och det blir så dämpat och mysigt ute...Juligt och vintrigt helt enkelt...Brio vagnen vi har är utmärkt i snön! Verkligen en toppenvagn.


Bästa barnvagnen


Bästa ungen


Har sålt två av mina vagnar och köpt en sulky för pengarna jag fick in...

Så nu är vi stolta ägare till en...




Bugaboo bee!!!

Det är den perfekta sulkyn, man kan ha barnet vänt mot sig eller från sig, den har fullt liggläge och åtkomlig, rymlig varukorg.

Många tyckter den är ful i designen, och det tyckte jag med innan, men jag har kommit att tycka om den mycket.

Den är i mycket fint skick...





Trevlig helg och go´kväll


Helgen som gått...

Det blev en trevlig helg med farmor på besök. På fredagen var Tobbe och åt med jobbet så jag och farmor gjorde pizza...Enligt farmor blev den god :-)

På söndagen hälsade vi på farmors pappa och på måndagen hann farmor följa med på simningen innan hon hoppade på tåget hem. Moa dök och hon var sååå duktig! Min fina tös!

Babysimning kan jag varmt rekommendera! Rätt dyrt men Moa älskar det!

Som vanligt var ju min mens kort och intensiv, så den var borta på måndagen, tur, för annars hade vi inte kunnat bada alls ju.

Tråkigt nog var Moa sjuk hela helgen med feber och förkylning, men hon var på bra humör ändå!

Sitter och filar på tack-korten från dopet...vet inte riktigt hur jag ska göra med dom...får pilla med det och fråga sambon när han kommer hem.


I fina hängsle tröjan


På rygg i lekhörnan


I lekhörnan


Inte Moa men söt ändå


Ahhhhhh!!!!


Det växer stockrosor i vår trädgård...





Blod, svett och tårar...



Njae, inte riktigt...Men jag har i alla fall mensen från helvetet...Så min kropp fungerar i alla fall...Jippie! Eller nåt...
Det är ju såklart kul att kroppen fungerar men jag får ju ganska ont och blöder dessutom igenom allt, nästan. Så jag får väl stoppa i mig några av de där hemska tabletterna jag fått utskrivna, mår bara så illa av dom, eftersom det är ett morfinliknande preparat i dom. Stoppar ju inte flödet men smärtan i alla fall. Har ett par gånger fått åka in akut och få riktig morfin i spruta, för det gör så ont, därför är det bra om jag tar tabletterna i tid innan det börjar göra så in i helvetes ont...Annars hjälper dom inte.

Nog om det.

Moa har haft namnsdag idag :-) Hon fick kort av gammelfarmor och gammelfarfar och en jättefin klänning av farfar och Kristina, en klänning med jul-känsla över sig...Perfekt på julafton :-)

När farfar och Kristina var här på Tobbes födelsedag så fick hon ju en groda, och det är hennes favorit nu...Hennes älskade groda...Med vingar (?).

Imorgon blir en rolig dag! Farmor kommer med tåget och ska stanna här ett tag! Ska bli så kul! Mor&Moa ska möta farmor på stationen här i byn...:-)

Annars är väl allt som vanligt här hemma...Moa äter lite dåligt men så är det ju ibland, går ju i perioder...Tre kvällar i rad har hon somnat i min famn i alla fall, och dom tillfällena tar jag tillvara på, det är så mysigt...

Oh, just det! På måndag ska bebisarna få dyka på babysimmet :-) Så spännande! Om farmor är kvar följer hon med. Det är verkligen kul med babysim, både Moa och jag får vänner.


Nu ska jag ta två piller och byta blöja på mig (haha) sedan hoppa i säng...


Godnatt.


Moa med groda

Ändrad bloggriktning

När jag började blogga så var det enbart tänkt att jag skulle blogga om skönhet, så när jag nu ska ta mig an Trasslets torsdagsutmaning lite för sent, så blir det denna bilden som dyker upp.



Bilden är från allra första veckan jag började blogga...

Nu ser mina bilder mer ut så här.


Foto: Lotta Hartman


Bebis bilder med andra ord...Eller Moa bilder :-)

En trevlig förändring tycker jag, även om skönhetsprylar fortfarande är ett intresse, det ligger bara lite i bakgrunden just nu kan man säga. Moa är ju och förblir nr ett i mitt liv nu, även om vardagsintressen också är viktiga, men just nu lever vi fortfarande i vår bebis-bubbla och det kommer vi nog göra ett tag till...Tar ett tag att komma tillbaka till verkligheten.

Det underbart fin fotot har min vän Lotta tagit, det är på Moas dop. Ska visa en närmare bild på dopklänningen i ett annat inlägg. Kyrkan är i alla fall otroligt vacker...


Jag tävlar hos BeckaHBitcH!



Är med och deltar i en libero tävling hos BeckaHBitcH.


http://beckahbitch.blogg.se/2010/november/tavling-libero.html



Host host



Lite sjuka är vi här hemma...Jag och Moa är förkylda med en seg hosta...T håller väl på att bli sjuk.

Det är första gången Moa är sjuk, så det får väl räknas som bra :-)

Nu ska vi mysa lite, jag och Mosis...

En riktig toppensida!

Fann en riktig toppensida idag!

Jag pratar om Barnmatsbutiken.se!


Enbart ekologiska saker...Då menar jag allt! Flaskor, skedar, nappar och haklappar mm.


In och kolla!

Titta jag kan sitta!

En del släktingar bor långt ivög och envisas med att inte ha mobil som kan ta emot bilder (Ja, jag syftar på dig, farmor :-)


Så här kommer lite helt nya bilder på favvo-grisen!



Titta jag kan sitta! Men bara en kort stund...


...och när jag trillat ser jag ut såhär...


Kul i kuddhörnan...


I matstolen


I sin gåstol med sin groda


I mormors fåtölj


Äter gröt


Somnade under påklädningsproceduren


Puss på gullungen


Världens finaste unge! Inte sant?




Kramkram

RSS 2.0