Barnomsorg

Jahapp, då har man ansökt om barnomsorgsplats. Spännande och jobbigt :-) Hon är ju definitivt inte redo för dagis nu. Första oktober har vi önskat inskolning så vi får se hur det blir. Personligen tycker jag att det är för tidigt att sätta barn på dagis när de är ett. Tror inte de har något behov av dagis så tidigt. Eller rättare sagt studier har visat det. Att hon behöver andra barn det håller jag med om, men det är där öppna förskolan kommer in i bilden och där är vi frekvent.

Men måste man sätta dom på dagis så tidigt så måste man ju, men vi måste inte det som tur är. I oktober är hon nästan ett och ett halvt och det händer mycket på det halvåret.

Det är ju vi som föräldrar som bestämmer vad som är bäst för just vårt barn, vi känner henne bäst. Hon är blyg och känslig och vi tar det i hennes takt. Barn är egna individer, som måste utvecklas i sin egen takt, med hjälp från föräldrarna. Visst ska föräldrarna forma sina barn, men bara till en viss del.

Tre förskolor hittade vi som verkar vara bra i alla fall och som vi ställt oss i kö hos.


Nu ska jag sova.


Godnatt

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad kul för Er o henne, jag personligen tror det är bra o positivt med dagis, både socialt o för barnets utveckling. Kramar från / farmor

2011-04-11 @ 16:40:29
Postat av: Anonym

Gå gärna in på: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3888&artikel=4295343

Där finns många bra tips med uppmuntran till alla föräldrar, så även ett par inslag om dagis.Lycka till / en mamma

2011-04-12 @ 10:34:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0