Shampo på barn

Jag använder bara burts bees sugar&grapefruit shine i mitt hår, och dom innehållare inga starka rengörande ämnen. Det fungerar jättebra. En sak som jag dock undrat över ett tag, är hur föräldrar kan använda shampo till sina barn?!

Och nej, babyprodukter är i stor mån även de proppade med farliga, starka ämnen. Till och med de allra vanligaste barnprodukterna. Så, varför använda shampo alls på barn? Det förstör ju bara håret. Förr hade man inte shampo, då räckte det med vatten.


Så, tvätta ditt barn med vatten och inte tvål, använd bara balsam i håret (balsam utan onödiga oljor) så kommer du slippa smörja in barnet med feta krämer och diverse för att de blir torra.


Bra balsam att tvätta med:

Bamse balsam rosa flaska (luktar rätt mycket)
Apolivas OPARFYMERADE balsam
Neutrals OPARFYMERADE balsam
Simply organics balsam
Balsam från urtekam
Rapsodines hårbalsam


Man behöver inte starkt rengörande produkter till barn. Man måste läsa noga på innehållsförpackningen innan man köper, även om det är typ natusan top to toe wash. Det finns olämpliga ämnen i den också.
//AjaKommentarer
Postat av: Linda

Var shoppar du Burt´s Bees produkter? Eleven har märket men inte många produkter i lager, eller kanske de är tillfälligt slut. Håller med att man inte ska använda starka produkter till barn. Väntar en liten knodd till september och visst är man lite villrådig vad som är bra att använda och inte. Vill ju det bästa för babyn och inte använda för starka grejer. So du skriver, många produkter anpassade för barn innehåller ju ändå en massa onödigt.

2009-05-24 @ 10:52:01
URL: http://bettieli.blogg.se/
Postat av: aja (Beautyblogger)

Linda: Jag handlar från en Engelsk sida! Ska lägga upp lite mer info sen...Fick det i alla fall till hyfsat pris...:)

2009-05-24 @ 14:54:04
URL: http://beautyblogger.blogg.se/
Postat av: Jennie

Om barnet har 4 timmar gammal intorkad mjukost i håret är det ganska tvunget att använda någon slags shampoo eller liknande. Har man bara lite sunt förnuft så förstår man vilka produkter man ska undvika. :)

2009-05-25 @ 08:52:57
URL: http://dujagochentill.blogspot.com
Postat av: aja (Beautyblogger)

Jennie: Nja....balsam löser fett det med, men det tar en stund ju...Det är inte många som läser innehållsförteckningen utan bara går efter vad som står fram på förpackningen, och nästa alla barn produkter ute i handeln innehålles sls eller en annan form av sls...:)

2009-05-25 @ 13:15:25
URL: http://beautyblogger.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0