Ont i magen

Blä...har ont i magen. Hade ont i huvudet innan så jag tog en treo innan jag lade mig. Det skulle jag inte ha gjort. Jag tåler inte treo längre...får ont i magen som rubriken lyder. Ja ja, gjort är gjort, somliga straffar gud direkt. Illa mår jag också men det har jag gjort till och från i veckor nu...tror att det kan vara den förbannade light läsken jag dricker...suck. Den som är så god. Så nu sitter jag här på toa och bloggar och tänker över mina synder:) Nej Ush...nu mår jag mer illa...ska dricka lite vatten och kura ihop mig under täcket igen... Godnatt på er

Trötta badankan

Lilla badankan hade kul på simningen som vanligt. Hon dök säkert 8 gånger och det gick jättebra. Hon verkligen älskar att bada. Det är bra att hon gillar vatten. Är en fördel. Hon har också börjat stå på benen på riktigt :- ) det var ju på tiden. Kram

På väg till babysim :)

Sitter i bilen på väg till simningen :) snart framme. Kram

Bullmamma...typ

Duktiga mamman har gjort pureér...päron med ingefära, katrinplommon och katrinplommon med päronpureé... Nu; trädgårdsfredag:-)

Testbloggar från nya mobilen!

Japp, ni läste rätt. Efter tre månaders velande bestämde jag mig äntligen för en sony ericsson w995! Den hade sjunkit i pris under tiden jag velade så det lönar sig att vänta ibland:) Än så länge är jag helnöjd. Kram

Familjeliv är livet! :-)

Japp, så är det :-) Just nu är det i alla fall höjdpunkten i våra liv. När pappa T kommer hem efter jobbet så ser man hur Moa riktigt spritter i kroppen av glädje, och det är så roligt att se! Lilla fisen!

Igår gick jag och P ut till ica och tillbaka, en bra runda. Idag blir det en promenad till...Vet dock inte ännu vart den bär hän.

Igår fick vi hem en massa bilder vi beställt, närmare bestämt 272 stycken. Har valt ut alla de bästa bilderna på ungen och nu sitter de tryggt i ett stort album så om det händer något med datorn så har vi i alla fall albumet. Dessutom så är det ju kul med ett album att titta i också...


Var på vårdcentralen i förrgår med Moa också ju, angående hennes hårda mage. Domen löd: Microlax en gång dagligen i en vecka för att få igång det, samt mycket fiber! Var ingen fara med att ge för mycket, det enda som kunde ske är att hon blir lös i magen. Vattenflaskan är en ständig vän nu, måste ha ännu mer när man ökar fibrer i kosten. Förutom det så fick jag höra att vi gjorde faktiskt allt man kan göra redan, och jag var minsann en duktig mamma som gjorde alla pureér själv ha ha! :-) Ja duktig och duktig, jag tycker det är kul och dessutom är det lätt, och det lönar sig...


Nu blir det frukost för mig och tösabiten! Tror nog vi är lagom färdiga för promenaden som är inbokad vid ett...Man måste ju ha tid att äta väldigt långsamt om man heter Moa :-)

Kram

Linedance!

Kom hem för cirka en timme sedan, lillan sov för natten...Vilken lyx :-) Fast jag hade hellre velat att hon var vaken, jag hann ju sakna henne när jag var borta :-)

Var som sagt på linedance med Patricia, och det var väldigt kul! Tur att det var nybörjargruppen kan jag säga...He he! Jag är liksom inte känd för min taktkänsla direkt...Men det blir säkert fler dans tillfällen...

Var också inne på Knut pers idag och kollade mobiler...Behöver en ny men vill egentligen inte ta en på abonnemang...Dom har ju mobiler på netto för 199 kronor ju...Men, ni vet, det är ju inte så roliga mobiler...Man har ju krav. Blit i alla fall inte en Iphone...Så sjukt mycket pengar för en tråkig telefon...Inte en samsung av något slag heller...Fotar mycker så bättre kamera än den jag har nu är ett måste (3,2 mp)...Ska vara lätt att lägga över bilderna på datorn också...Gärna både pekskärm och knappsats, annars bara knappsats.

Finns en som passar mina krav än så länge och det är en sony ericsson w995...Dom har fått in den i svart och den är fin...Men jag tvekar och det har jag gjort i tre månader snart...Men OM jag nu ska ta en telefon på abonnemang så vill jag vara säker på min sak.
 
Det lutar dock åt en sådan i alla fall. Den har en 8 mp kamera.


Ja, vi får väl se...Nu ska jag lägga mig i alla fall jag är sjukt trött.


Kram och godnatt

Sängen kallar!

Inte tid att skriva så mycket, är trött och ska lägga mig. Allt är dock bra med oss...Moa är lite hård i magen men vi skall till vc imorgon och prata med en läkare om det. Stumpan sköter sig som vanligt, hon är dock rätt mammig och pappig just nu...Är väl en sådan period. Fast ska jag erkänna så är det rätt mysigt...Mycket gulle gull och många blöta pussar...

Hon är världens bästa och jag skulle göra allt för henne...Hon är min stjärna...


Imorgon ska jag och P på linedance...skoj!


Nu ska jag i säng!

Godnatt&kram!


Fröken lurifax :-)


Långpromenad

Gått en långpromenad med Patricia, kom precis hem. Ska kolla lite på datorn sedan blir det sängen. Imorgon ska vi snusa bebis...snusa Ella för att vara exakt :-)


Godnatt

Jag tävlar hos Megapixlar!

Jag tävlar hos megapixlar om ett presentkort på 400 kronor hos Qpix.se .Vill du också tävla kika in här!
Temat är människor, och man får tolka det hur man vill.


Detta är bilden jag tävlar med

Handen är en viktig del av människan. När vanlig kommunikation inte räcker till så är händerna väldigt betydelsefulla. Både blinda och döva kommunicerar med händerna. Blinda ser med händerna och döva talar med dom. Även när människor som pratar olika språk kommunicerar så är händerna nyttiga. Vi visar med händer hur vi mår och vilket humör vi är på. Sedan att det är ett barns hand gör det ännu mer mänskligt, barnen är ju allas framtid.


Nu ska vi leka...

...där kan man också lägga nappen!

Den älskade nappen kan man lägga på lite olika ställen...


Som här, på barnmatsstolens hörnkant...


Eller här, mitt i pannan, går också bra...


Eller varför inte bara spotta ut den?



Kram

Avslut och nystart

Idag var det avslutning med föräldragruppen hos bvc...Vi var bara tre som kom, Moa, Filip och Filippa. Tråkigt att det är slut redan, men vi kom fram till att vi ville fortsätta träffas och jag tog på mig ansvaret att ordna första träffen, som då blir här hemma. Ska bli väldigt roligt! Även om Moa inte riktigt gillar de andra, hon fattar inte galoppen med andra barn ännu ;-) Bvc-Britta sa dock att barn inte har utbyte av någon annan än föräldrarna de första tre åren, men det vet jag inte om jag tror på.

Idag ålade sig Filip fram till Moa och skulle plocka nappen ur munnen på henne, och hon blev ledsen! Hehe...Lilla mesen :-) Det såg ut som om hon förstod att han skulle ta nappen innan han tog den och blev ledsen redan innan han tagit den, men jag tror hon blev rädd för lille Filip...Han som är så söt :-) Hon fattar inte riktigt det där att någon kommer mot henne tror jag...Det såg roligt ut i alla fall :-)


Nu sover Moa middag i alla fall. Jag har slutat sova med henne för jag kan inte somna på natten annars. Så nu sitter jag här och bloggar istället. När Moa vaknat ska jag göra fiskpaté och fiskbullar till henne som delvis ska frysas in.

För övrigt så är det strålande solsken här nu så jag kanske lagar fisken senare och går på promenix när hon vaknat istället. Får ju passa på att ladda solljus när man har chansen.


Kram

Spara pengar!

I detta landet rinner det iväg mycket pengar som kunde gått till bättre saker, det finns helt klart saker att dra in på så att fler pengar finns till andra saker. Till exempel att få tågkommunikationen att fungera, eller högre pensioner för dem som har det taskigt ställt.


1. Onödiga byggen för att glänsa, som citytunneln i malmö, kan man strunta i. Den var faktiskt inte helt nödvändig.
2. Man kan inkomstpröva barnbidraget.
3. Slopa studiebidragen helt, man kan få högre lån istället.



Det är lite som jag kan komma på såhär på rak arm...

Boel!

Idag har bvc Britta varit här och gjort boeltest på vår lilla tulta...Hon klarade allt med plus i kanten :-) Britta är en väldigt trevlig distriktssköterska, lite virrig men mycket trevlig!

Efter besöket träffade vi Patricia och gick ärenden i byn, efter ärendena fikade vi här hemma.

Tvätten håller jag på med just nu, i väntan på att sambon ska komma hem med matvarorna så jag kan börja på maten, medans han går igen och får håret klippt.

Och nu kom han hem så nu ska jag börja så smått med maten.

Hejdå.


Filmkväll; Trevligt värre!

Japp, filmkväll blev det helt otippat hos Fredde och Patricia. Ett sms dök upp hastigt och lustigt. Ville vi komma över och titta på film? Ja. Snabbt bestämt men dock mycket trevligt! Moa sov sig igenom hela kvällen, åt när vi kom hem för en stund sedan, och somnade igen. Perfekt :-) Fast hon är lätt att ha med sig även när hon är vaken...Lite Yatzi blev det föresten också, innan filmen (filmerna faktiskt).

Annars har det inte hänt mycket idag. Städat har jag gjort, och tvättat...Snusat på Mois också...Underbaringen :-) Med henne är man bara en blick borta från gott humör hela tiden...Man tittar på henne och tänker; "Just det, varför var jag på dåligt humör egentligen?". Det är en känsla jag aldrig känt förut...Kan lätt vänja mig vid den.

Tänkte snart framkalla lite bilder på Tuss, till oss, men också till släkten. Vet att det är eftertraktat av dom som inte ser henne så ofta. ;-) Fick värsta utskällningen av farmor när bilder inte kom snabbt nog via mailen...Shit, nästan värre än glas-incidenten *Internskämt* Vågar inget annat än att framkalla bilder nu *Ler*

Nej, ett ägg ska jag käka, dricka massor av vatten, och sedan; Hoppa i säng och snusa ner mig bland alla kuddar  och sambos...Ehhh...SAMBO...Just det...Hehe! :-)


Godnatt alla vänner och alla jag känner, massa kramar till er alla! ALLA! Love, peace and understanding :-)


 *Flummar runt*


(Shit. Ja flummigt värre...Kan inte hjälpa det, är på gott humör:-)


Sötfisenskruttibangbangtussedussemosegosen

Blä

Jag är inte alls avundsjuk på dom som måste spendera all sin tid med att studera...Ush, vad tråkigt! Om jag ska studera efter min mammaledighet så ska jag gå EN utbildning, och inte mer...Och då ska det vara en utbildning där man har god chans till jobb efteråt...Ett jobb man trivs med. Inte tusen olika bla-ha utbildningar...

Jag har redan flera alternativ på utbildningar som jag kan gå sen. Vet bara inte vilken jag ska välja. Dröjer ju ändå ett tag så jag kan ta tid på mig att tänka. Har ju förmånen att vara hemma rätt länge med Moa-fisen, och det känns skönt. Om man inte har ro i kroppen att stanna hemma med sitt barn så kanske man ska vänta med barn...Barn behöver ju en hel del tid och uppmärksamhet.

Jag vill inte att Moa ska börja dagis när hon är 1 år, tycker det är för tidigt. Visst behöver hon träffa andra barn, men det gör hon både på öppna förskolan, föräldragruppen och babysimmet...

Många ser det som en trend att skaffa barn..."När lillen är två ska vi ha nästa"...Som om det är något man rår över...Man planerar in det som en jävla aktivitet...

Om precis allt annat är viktigare, varför skaffar man då barn?

Rim ramsa tramsa

Bilen säger brum, brum, brum.
Humlan säger hum, hum, hum.
Klockan säger Rrrr!
Tigern säger grrr!

Tåget säger tuff, tuff, tuff.
Pipan säger puff, puff, puff.
Ankan säger kvack!
Mormor säger ack!

Flugan säger surr, surr, surr.
Duvan säger kurr, kurr, kurr.
Kossan säger mu!
Och VAD säger DU?


Detta rullar i mitt huvud konstant! Blir galen! Längtar efter vårt adlibris paket med nya böcker/CD-skivor som ska komma nu i dagarna...Ramsan är från den vita barnkammarboken, som man får en CD till när man köper den. Det är några andra barnkammarböcker med ramsor och skivor som är beställda...Ska bli skönt med variation ha ha! :-) Blir ju så illa tvungen att spela denna skivan tills de andra kommer för Moa älskar den ju...Men som sagt om man kan allt på skivan utantill och upprepar det för sig själv i huvudet, ja då har det gått för långt :-) Dessutom så är det samma berättar röster som på skivan som rabblar dom i mitt huvud...



Dessa är beställda...Den blå barnkammarboken med CD, lilla barnkammarboken godnattvisor med CD, lilla barnkammarboken rim och ramsor för händer, fötter och kropp med CD och Litens många ansikten, en boken med bilder på olika miner.



Detta är boken vi använt flitigt...




Nu blir det snart middagslur!

Men först ska vi lyssna på skivan en gång till...Suck ;-)


Nu åker vagnarna!

...snart i alla fall. ska sälja två av dem och pengar åker rätt i Moas sparbössa, fast vi sparar inte till Moa i den, utan till en resa till oss alla tre :-) 


Det är min brio sing som ska säljas, 1500 kronor ska jag ha för den, och min babytravel amsterdam, som jag ska ha 1200 kronor för.


Det är faktiskt kul att spara!



Frukost time

Började dagen med frukost för en gångs skull. Havregrynsgröt med kanel och knäckemackor blev det. Ska försöka hålla det så också, att äta frukost varje dag. Jag ska dock byta ut det till något annat än knäckemackor och havregrynsgröt, för inget av de två är särskilt nyttiga. Funderar på bovetegröt, det har jag ätit innan, och kanske två ägg...Ägg är faktiskt väldigt bra! Gott också.

Nej nu ska jag byta blöja på lillan och göra oss så smått i ordning inför dagens promenad, P hänger också med.


Kram

Livet är ingen tävling

Som skrivet, livet är ingen tävling om vem som har flest, mest och bäst.

Ingen tävling om vem som har flest eller mest eller bäst jobb, barn, pengar, vänner, prylar, utbildningar, betyg osv osv...


Den som vunnit i livet är den som inte deltar i tävlingen. Den som lever för att må bra, inte för att ha mest, flest eller bäst i allt. Det är synd om alla de som ALDRIG blir nöjda...Hur kan man vara lycklig då? Man måste leva lite i nuet också.


Kanske tänvärt för de som hela tiden måste hävda sig? (pik)



Godnatt


Bloggar på minidator

Haha!


Sitter och bloggar på farfar och Kristinas nya minilaptop :)


Kul :-)

Liten blir stor

Nu på lördag blir Moa 8 månader! Hon börjar bli stor! Många frågar "när kommer nästa?". Men shit, lugna er lite nu...Vi vill ge Moa all vår tid ett bra tag, vi har ju väntat på henne så länge!

Personligen så tycker jag att Moa ska vara över 4 år innan vi får fler barn, OM vi vill ha fler. Man får lov att "bara" ha ett barn. Som tidigare ofrivilligt barnlösa är vi ju löjligt glada över Moa, och det känns underbart. En lättnad i bröstet som man inte känt på många många år, finns nu där. När man nu mottager graviditetsbesked från andra så blir man faktiskt glad på riktigt! Det är en underbar känsla.

Det gick inte innan, att vara glad. Man vill men kan inte, något som trögsinta personer aldrig förstår. Jag känner efter att vi fick Moa att jag klarar allt, allt löser sig ALLTID, och det är så sjukt skönt så att ni anar inte. :-)

Min ena väninna har precis fått en liten Ella, och jag längtar så efter att få träffa den lilla :-) Finns också framtida bebbar att se fram emot ;-) Så kul...Längtar efter allt just nu, men mest efter sommaren och att få träffa alla släktingar längre upp...

Och få lulla runt med Moa i sommargrönt gräs, sila sand mellan tårna på stranden, bygga enorma sandslott i sandlådan och bara vara...


Fast det händer ju trevliga saker betydligt tidigare är till sommaren...Imorgon tillexempel blev vi bjudna på taco middag hos farfar och Kristina, efter att farfar och Tobbe fraktat hit hörndatorskåpet vi ska få.


Nej, nu orkar jag inte skriva mer.


Godnatt på er.


59 snabba frågor :-)

1. Hur gammal är du om fem år? Nästan 33
2. Vem var den sista du träffade? Moa, om man inte räknar med katterna
3. Hur lång är du? 161,5 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Under Toscanas sol
5. Vem ringde du senast? Mamma
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Hej! Har du kvar peg-perego vagnen? Mvh (Ang. en vagn på blocket)
7. Vad är dagens planer?  Får bli morgondagens, då kl snart är 22. Ska besöka mamma i malmö, jag och Moa.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vem det är jag ska ringa/sms:a
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? skilda
10. När såg du senast din mamma? På julafton
11. Vilken ögonfärg har du? Blågrå
12. När vaknade du idag? Ca kl 5 första gången
13. Har du någon gång hittat en katt? Jadå
14. Vilken är din favoritplats? På Holmen, vårt lantställe.<3
15. Vilken plats föredrar du minst? Vet inte
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag har ett bra jobb och vi bor kanske i eget hus, kanske har vi fler barn.
17. Vad skrämde dig som barn? Skräckfilmer och inbrottstjuvar, spöken också kanske.
18. Vem fick dig att skratta senast? Moa eller Tobbe
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej. Har hemma hos min mamma
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med pyjamas och även knästrumpor den senaste tiden.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 6 stycken
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota :-)  Gärna på varm asfalt på sommaren...Sedan över till svalt gräs...Eller sand...*Mys*
26. Är du social? Om jag mår bra, ja. Mår jag minsta lilla dåligt är jag inte social.
27. Vilken är din favoritglass? Cheesecake och maräng/lemoncurd, isglass är också en favorit
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av allt man kan betala av, ge mina mammor lite, spara och resa
29. Tycker du om kinamat? Ja, biff med bambu är min favorit
30. Tycker du om kaffe? Nej
31. Vad dricker du till frukost? Vatten eller mjölk, fast jag äter inte frukost
32. Sover du på någon särskild sida? Sover på båda sidorna, rygg och mage, inte samtidigt dock :-)
33. Kan du spela poker? Tveksamt
34. Tycker du om att mysa? Ja
35. Är du en beroendemänniska? Ja och det är ett släktdrag
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Jag har det enda barnet jag behöver, får se om vi vill ha fler. :-)
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, två gånger
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet, eller sjöar!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Saker till Moa
42. Äger du dyra smycken? Inte direkt.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej. Inte om man inte räknar receptbelagd medicin.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Choklad
45. Vem är den roligaste människan du känner? Min bror, min pappa och min sambo
46. Välj ett ärr på din kropp? Från kejsarsnittet såklart :-) Min allra finaste ärr<3
47. Vad har du för ringsignal? Någon vanlig samsung signal.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, massor!
49. Flirtar du mycket? Nej, men skojar gärna
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På holmen bara någon månad innan jag blev gravid
51. Kan du byta olja på bilen? Ja det kan jag nog, efter lite betänketid 
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag har ju inte körkort så det hade varit konstigt om jag hade det. Har traktorkort förvisso, men ingen traktor
53. Vilken var den senaste bok du läste? Jag läser just nu "Bröllop vid willow lake"
54. Läser du dagstidningen? Nej jag undviker nyheter om dom inte hoppar upp och biter mig i röven
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Tv tidningen, den är skitspännande!*Lovar*
56. Dansar du i bilen? Nej
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3 tror jag
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Påminnelse att ta ut pengar
59. När var du i kyrkan senast? På Moas dop :-)





Jag är trött som ett as nu! Sov inte middag, var på promenad med Patricia. Barnvagnspromenad och fika på cafe centrum...Såg en väktare pryla en snattare som försökte smita...Snattaren skrek dramatiskt "AJJJJ HAN SLÅR MIG" när det kom bilar...Det enda man hörde var låsen på bildörrarna som klickade...Haha...Polisen tog honom sen. Han hade snattat vitaminer och en temp för hans flickvän var sjuk...Lite sorgligt...

Men ni vet, en helt vanlig vardag....

Godnatt


Förlorad i bokens värld

Shit! Glömde bort mig när jag satt och läste i min nya bok och avnjöt en kopp jul-te i de nya kopparna vi fick av Tobbes farmor och farfar i julklapp...Suck, nu får jag kasta mig in i sängen...Tur att min tös är en sjusovare.


Godnatt


Böl



Satt precis och tittade på spårlöst och bölade som jag vet inte vad...Tjejen hittade sin mamma som adopterat bort henne för att hon var fattig när hon fick henne, sedan 2 månader efter att hon hittat och träffat henne, så dog hon...


Shit vilken tur att hon hann träffa henne...


Jag bölar alltid (Ofta i alla fall) till olika tv-program...Mina känslor sitter på utsidan haha :-) I vissa fall åtminstone. I sådana där filmer/dokumentärer där barn eller djur som dör eller kommit från sina mammor...


Dessutom kan jag relatera ALLT sorgligt till oss som familj, sedan jag fick Moa. Allt. Allt lyckligt också förstås. Man blir så mycket känsligare...Samtidigt som man blir starkare som person...


Ja, konstigt är det :-)


Gullefjun sover nu i alla fall, så hon slapp se mamma böla hehe :-)

Igår fick hon prova att äta själv, lade upp lite plockmat på hennes bricka. Kokt broccoli, lite fisk och majskorn. Duktiga (Mamma stolt som en tupp, eller höna blir det väl?) tjejen visste att det skulle in i munnen, även om en del (nåja, en hel del faktiskt) hamnade på golvet, i knäet och i ansiktet. Bilder finns och kommer i veckan.


Hon är så duktig...Min plutta...Snutteplutta...:-) Kärt barn har många namn...Nu blir det nyheterna, sedan; Livsfarliga husdjur på tv4.


Godnatt

Tänkvärt...

Visst är det konstigt att bara smala kvinnor kan vara vackra? Är man tjock så kan man uppenbarligen inte vara vacker, snygg eller sexig. Och man får absolut inte tycka att man själb är snygg om man är tjock...

Tycker det är konstigt. Samhället är sjukt när det kommer till utseende! Man läser i vecko revyn på ena sidan ; "Var nöjd med din kropp som den är" men på nästa sida står det; "Så här går du ner 5 kg inför bikini säsongen på bara 2 veckor".


Ok att gå ner i vikt för hälsans skull, men att vara överviktig är inte samma sak som att vara ohälsosam.

Det finns många överviktiga som har en god hälsa. En av dom är jag. När jag gjorde mitt gångtest innan jag påbörjade viktminskningsgruppen på MAS, så visade det att jag har precis lika bra kondis som en normalviktig person.

Jag gick ju ner en del i vikt men jag var inte smal när jag blev gravid, jag var fortfarande överviktig. Vägde väl 78 kg tror jag, och jag mådde perfekt i den vikten!

Och att min kropp började ägglossa på egen hand vid 78 kg betyder att den trivdes med den vikten.

Nu ska jag gå ner i vikt, men inte för att jag är missnöjd med hur jag ser ut (Även om andra uppenbarligen är det) utan för att jag trivdes i den vikten på 78 kg.

Dessutom är det lättare att hitta kläder om man går ner i vikt, sjukt att det ska vara en anledning, men ändå. Snacka om vikt rasism...Det är sånt jävla tjafs om vanlig "vanlig" rasism, men "Lika för alla" gäller tydligen bara i invandrar frågan.

Det enda jag ska göra är att planlägga mina måltider och gå ut och gå. Jag äter alldeles för sällan och alldeles fel. Men jag vägrar uppfostra min dotter i den tränings- och viktminsknings hets som finns idag.

"Nej mamma kan inte äta den för då blir hon tjock, och det får man ju inte vara för det är fult"

Det är sånt vi lär våra barn, i princip. Vi säger det kanske inte i ord men barn förstår rätt bra mycket mer än vad vi tror.

Har berättat detta innan men min lillasyster frågade en gång varför jag var tjock...Jo, sa jag, alla kan ju inte se lika dana ut, och jag tycker att jag är fin som jag är...Då tittade hon på mig och sa; När jag blir stor, vill jag se ut som dig!

Se, det GÅR att lära barn från början att alla duger.

Jag vet att jag duger mer än väl, men det finns miljoner unga människor som inte har kommit fram till det ännu. Ledsen att det stör er (Vissa) att jag är tjock och NÖJD. Men man ska ju vara missnöjd med sin kropp i dagens samhälle.


Nästa gång någon kallar er fet eller tjock eller liknande, svara då så här: Du, jag är fet, du är ful, JAG KAN BANTA!


Dessutom så är det bättre att vara överviktig än skitviktig ;-)


Godnatt



Jag på Lovas dop, tjock och fin.



~~~~~~~~~~~~~~~~Äppelpäpplig rotfruktsgryta~~~~~~~~~~~~~~~~~

Idag gjorde vi Äppelpäpplig rotfruktsgryta till Moa. Det gillades :-)


I den var det palsternacka, morot, potatis, äpple och köttfärs. Lätt som en plätt. Imorgon provar vi pasta med broccoli. Jag lagar efter recepten i andra mosboken. Helt klart en bok att investera i.


Bjuder er en liten bild innan jag slappar i soffan med min nya bok jag fick av Moas gammelfarmor och gammelfarfar i julklapp.




Godnatt


Nytt i badrumshyllan

Här har ni lite jag klickade hem från bodystore.com. Var ett bra tag sedan jag köpte något till mig själv och inte till lillan, så det var väl förtjänt.






Balsam, deospray, kroppskräm och läppbalsam. Kika in på bodystore, dom har en hel del naturmedicin och naturlig skönhet...



Jaha...Gott nytt år då!



Nu är det 2011 och ett nytt år har precis börjat...Moas första nyårsafton gick bra, hon slocknade tidigt och sov sig igenom allt skjutande.

Katterna reagerade lite annorlunda...Nåja, två av dom i alla fall. Prillan och stickan gömde sig och Strumpan ville ut fast hon är en innekatt...Men hon fick nöja sig med att sitta i fönstret och titta med mig.

Vi skålade in tolvslaget med cider, i glasen som vi hade när vi förlovade oss.

Ätit gott har vi gjort, annars har vi inte gjort något annat, vi brukar inte fira nyår så där särskilt mycket, detta räcker gott och väl för oss.

Och nu ska jag släcka ner och gå och lägga mig.


sov gott

RSS 2.0