Vilket väder!



Underbart väder har det varit ett bra tag nu! Jätteskönt, tycker både vi och Moa :-)


"Pappa! Jag kan hjälpa dig med utemöblerna!"


Sötaste profilen


Påskäggsöppnande hos mormor


Leksak, leggins och riskakakor. Riskakorna roligast.


"Sluta mormor, jag blir ju blyg!"



Nu ska vi ut i solen!

Kram


Moa sjuker

Moa är lite sjuk. Började väl så smått i måndags kväll med lite feber och kink. Host också. Hon hade väl 37,7 så egentligen var det inte feber men eftersom hon brukar ligga runt 37 så är det feber för henne. Hon var ju också väldigt besvärad och vi har fått rådet från bvh att om hon verkar väldigt besvärad nu så här i tand-tider så ska hon ha alvedon så det fick hon.

Sen vaknade hon på tisdag morgon med 39,5 ungefär, och DÅ var hon väldigt hängig...Ush, inget kul! Hon var rätt medtagen, inte ens fjärrkontrollen var kul att leka med och då är man sjuk. I alla fall om man är en Moa. Så det var bara alvedon och ventolin eftersom hostan inte var av denna värld. Sen somnade hon direkt, precis efter att hon vaknat, utan mat och allt. Sen sov hon typ resten av dagen. Eftersom hon sover bäst i vagnen så var vi ute hela dagen. Skönt för henne då hon behövde sova.

På kvällen hade hon nästan 39 grader igen så det blev alvedon och sängen då med. Ventolin också för då får hon i alla fall sova i några timmar utan att besväras av hostan.

Igår var hon lite bättre, eller mycket jämfört med tisdagen. Och idag är hon ännu bättre, ingen feber alls än så länge. Dock så rinner snoret och hostan sitter i, hon är dessutom helt hes.

Det är på bättringsvägen i alla fall.

En positiv sak är i alla fall att jag sålt vår sulky för 2100 kronor! Vi köpte en annan för 400 kronor så det tjänade vi ju 1700 kronor på :-) Perfekt att kunna lägga undan till sommaren.

Det blev en teutonia solano vi köpte! Har länge velat ha en sådan men de är svåra att hitta då de inte säljs i sverige längre.


Än så länge är vi nöjda med den :-)

Godnatt!


Stanna förevigt härliga väder! <3

Så fint väder det är ute! Jag och Moa har varit ute på promenad idag, precis som vanligt. Moa är dock inte på något roligt humör. Hon är arg, förtvivlad och hysterisk om vartannat. Nu MÅSTE det vara tänderna som spökar. Hon tuggar mer än någonsin på allt och dreglar också för den delen. Innan när jag skulle klä på henne ytterkläderna (Tack underbara väder för att det räckte med fleecetröja och solhatt) så skrek hon som en stucken gris och kastade sig bakåt hela tiden. Snoret rann, tårarna sprutade och dreglet svämmade (Slemmade) över. Stackars liten, det gör nog väldans ont i munnen. Ikväll får hon nog ha lite alvedon innan hon ska sova om det är likadant.

Nu sitter hon i alla fall själv och leker. Hon har annars velat vara på mig, inte med mig, PÅ MIG, hela dagen. Så nu fann jag en stund att skriva några rader här. Oj, nu skrattde hon till och med :-) Snacka om skiftande humör ha ha! Äsh, har i alla fall hunnit diska en maskin disk och plockat ur den rena, får nöja mig med det.

Min syster var här i helgen och hon har springmask, så 1177 gav mig order att städa toaletten och tvätta allt hon haft i sängen, så det var ju det jag skulle göra också idag, men det har jag ju inte hunnit. Springmask är inte farligt, men obehagligt och man vill helst slippa slösa en massa pengar på mediciner om man kan undvika det. God handhygien har vi i alla fall haft allihopa hela helgen, och det är det viktigaste.

Nu ska jag kolla lite på nätet innan Moa lackar ur igen.


Kram

Varför allt kämpande?

Verkar som att alla föräldrar är helt fanatiska med att deras barn ska somna själv och sova i eget rum så tidigt som möjligt. Pallar inte med denna fanatiska stress! Vi har aldrig stressat Moa med att somna själv, vilket har resulterat i att hon somnar själv alldeles utmärkt och har gjort en lång tid.

Ungefär lika fanatiska är folk med maten de ger till sina barn. Visst, man ska vara noggrann med vad man stoppar i dom och varför, men någonstans får man dra gränsen. Man skapar ju männsikor som blir mat-fanatiker, det är faktiskt ett matmissbruk det också. Det ska vara sunt på båda hållen, inte bara det ena.

Inget ska gå till överdrift. När det går så långt att man fanatiskt kollar ingredienslistor på ALLT man ger sina barn, DÅ har det gått för långt.


Sunt på båda hållen, glöm inte det.



Godnatt

Promenad dax strax!

Snart dags för den dagliga promenaden. Vi har redan varit ute en sväng, gick till småfolket. Men vi gick direkt hem efteråt och sov middag tillsammans, eftersom vi var trötta båda två.

Det var strålande väder när vi gick och lade oss men nu är det visst lite molnigt ser jag. Jaja, solen kommer vl igen någon gång :-)


Nästa gång jag är i malmö så SKA jag äta falafel nere på rosengårds centrum! Jag är så sjukt sugen på deras falafel, det är den godaste jag ätit.

Nej nu ska Moa få i sig lite mat, hon äter för jäkla dåligt nu och hade gått ner sist vi var på BVC. Men det vänder igen, det vet jag, det är bara så tråkigt när ens barn äter dåligt.




Moas önskelista

Moa har en liten önskelista inför sin ettårsdag.


¤ Pengar till bilbarnstol modell större

¤ Kläder i storlek 74/80 (Kvitto får gärna sparars då olika tillverkare är olika i storlekarna)

¤ Kläder från eggkids. Finns hos grynet här i vår by. En joggingdress i rosa och limegrönt, plus body, står högst upp på listan. Gärna typ rosa jacka och gröna byxor, blandat liksom.

¤ Liten pool med tak, som skydd för solen.

¤ Lära gå stol.



Listan kommer uppdateras. Man får gärna köpa något helt annat också förstås, men detta är saker hon behöver.


Kram


Glädje och sorg

Igår var en dag i både glädjens och sorgens tecken.

I sorgens tecken för att min fina farmor dog i lungcancer.

I glädjens tecken för att en underbar kvinna, alldeles ensam i sitt slag, fick dö med sina barn vid sin sida, utan att ha ont, och hon slipper lida mer.

Jag kommer aldrig glömma min farmor, dansken, som vi kallade henne :-) Hon drack en hel del öl och dansade alltid med mina nallar när det var fest. Jodå, alltid!

Innan de blandade i farliga saker i fönsterputs så silade hon det och drack, det är rätt vanligt i danmark haha!

Hon hade alltid med sig nappar till mig (jag samlade på det) och hon kallade mig tårtan :-) Varför vet jag inte.

Är tacksam och glad för att jag på min farfars födelsedagsmiddag fick taget ett kort på mig, farmor och farfar  tillsammans, för det hade jag inget. Dom var skilda och har varit så länge jag kan minnas. Det har alltid varit "farmor & Bjarne". Bjarne var farmors man, men han har varit död ett tag, de skilde sig faktiskt också strax före han dog. Min farmor var nog svår att leva med :-) Hon var unik.

Hon hann träffa Moa en gång och i dopgåva fick hon ett guldhjärta med texten "Tårtan 2" på.

Mest tacksam är jag för alla fina barndomsminnen jag har från danmark, och jag kommer minnas henne med ett leende!

Jag är glad att hon fick dö, till på köpet var det en fantastiskt fin dag att dö på igår. Solen sken och det var så fint ute. Jag vet inte men det kändes rätt.


Kommer sakna dig farmor men nu har du det bra, och du slipper smärtan. Och i himmlen finns all whisky du orkar dricka, och den är GRATIS!

Vila i frid

Da-dara-daraaaa! (Vårt signum)


/Tårtan

Barnomsorg

Jahapp, då har man ansökt om barnomsorgsplats. Spännande och jobbigt :-) Hon är ju definitivt inte redo för dagis nu. Första oktober har vi önskat inskolning så vi får se hur det blir. Personligen tycker jag att det är för tidigt att sätta barn på dagis när de är ett. Tror inte de har något behov av dagis så tidigt. Eller rättare sagt studier har visat det. Att hon behöver andra barn det håller jag med om, men det är där öppna förskolan kommer in i bilden och där är vi frekvent.

Men måste man sätta dom på dagis så tidigt så måste man ju, men vi måste inte det som tur är. I oktober är hon nästan ett och ett halvt och det händer mycket på det halvåret.

Det är ju vi som föräldrar som bestämmer vad som är bäst för just vårt barn, vi känner henne bäst. Hon är blyg och känslig och vi tar det i hennes takt. Barn är egna individer, som måste utvecklas i sin egen takt, med hjälp från föräldrarna. Visst ska föräldrarna forma sina barn, men bara till en viss del.

Tre förskolor hittade vi som verkar vara bra i alla fall och som vi ställt oss i kö hos.


Nu ska jag sova.


Godnatt

Yummie!

 
Mums! Nyttig lunch i form av ägg och makrill i tomatsås.

Ägg är nog mitt favorit-livsmedel :-)


Dagen har bjudit på sol och blåst, och en lååååång promenad. Skönt. Vi har också fått hem våra nya utemöbler. Till helgen ska dom packas upp :-) Jag blir nästan avundsjuk på mig själv när jag tittar ut i vår trädgård, kommer bli så fint till sommaren! Jag växte upp i hus och vill att mina barn också ska göra det. Inte inpackade i något tråkigt höghus.

Vem vill inte ha trädgård liksom? Jag kan i alla fall inte vara utan det. Har sått mina pysslingskragar nu. Känner mig sååå grön om fingrana och Moa och jag kollar de små krukorna efter skott varje dag, spända på att se när de dyker upp :-)

Imorgon blir det småfolket 9-12, sedan promenad till landäng med P. På lördag blir det babysim, sedan direkt till mary kay-party för mig, medans mannen min och söte drar till gammelfarmor och gammelfarfar. Liiite avundsjuk på alla kakor jag missar, men jag kanske hinner dit innan de går:-) Söndagen spenderas hos kusin Lova som fyller ett.

Så hela helgen är uppbokad.

Just det! Hur kunde jag glömma berätta?!
Trädgårdsfredag börjar ju imorgon! En halvtimme of pure peace framför tv:n. Längtar!





Godnatt mina vänner

Första födelsedagen

Ja tiden går fort. Snart är det dags för Moas allra första födelsedag. Om man räknar bort dagen hon föddes då ju :-)

Det ska bli kul att se om man får valuta för de pengarna man lagt ut på andras barn. Vi brukar ge för ca 500 kr på första födelsedagen, men man kan ju inte räkna med att få för exakt den summan. Det spelar ju ingen roll vad det kostar, det är tanken som räknas. Det är ju att ge och ta, det där med födelsedagar. Man ger och då räknar man ju med att ens eget barn också får. Helt ärligt så kommer vi inte köpa födelsedagspresenter till de som inte ger tillbaka.

Hade tänkt göra en egen liten tårta till Moa också, som hon kan få demolera :-)

Just nu ligger hon och sover middag för andra gången. Hon har varit mammig och tjurig och jag tror det är tänder på g nu. Har vi trott länge men dom låter sig väntas på tydligen :-)

Nu ska jag så lite blommor som ska stå i fönsterkarmen tills dom tittar upp och blir utplanterade när frosten är förbi.


Man ska aldrig säga aldrig...

...Med tanke på att jag skaffat facebook...

RSS 2.0